STERLING SQUARE - Bangalore                       next >>  
CLIENT          :  PRESTIGE GROUP
PROJECT PERIOD  :  
1998-1999
LANDSCAPE AREA  :  
15,000 SQ.FT.
LANDSCAPE VALUE :
  Rs.75,00,000 (US$ 161,000 approx)
 

Commissioned in 1999, 'STERLING SQUARE' by the Prestige Group is now the corporate office of 'Phillips India Ltd' in Bangalore. The building is a cocoon of glass which reflects the site's largest resident, a massive rain tree, that almost seems to revel in appreciating its own reflection.

The 2 acre site however screamed for an identity that would attract attention. Our response was to design and create beautiful stainless steel columns with stone caps leading right upto the entrance of the building set in a patterned cobble stone walkway. The columns are capped with a large metal pergola that captures the solidity of the building while still imparting a sense of lightness. The pergola is fronted by a cascade that disappears into a stream of pebbles below.

The impact of the columns is felt through its reflections on either side of the glass facade. This impact is further heightened at night when the columns are washed ablaze with focus lights. Who says landscapes only mean plants?!?!

 
<<back